úterý 29. ledna 2013

Spaghetti Carbonara

Zdravím všechny mé milé čtenářky!

Dnes vám přináším recept na námi velice oblíbené spaghetti carbonara! Nejedná se o žádnou dietku, ale o výborné syté jídlo. Nejlepší nápoj ke carbonaře je naše staré dobré pivo :).

Potřebné suroviny (pro 2 osoby):
4-5 žloutků
strouhaný parmezán cca 30 g
slanina 100-150 g
špagety 250-300 g (kvalitní, aby byly dobré al dente)
olivový olej
pepř
sůl

Postup:
1. Jako první věc si dám vařit vodu na špagety! Pak nakrájím slaninu na kostičky. A připravím si do hlubokého talíře žloutky, špetku pepře a parmezán. Tuto směs prošlehám, ať se trochu spojí. Mezitím dám smažit slaninu na kapce oleje (opravdu jen kapku, slanina je tučná!).


2. V době, kdy slanina začne zlátnout, tak vhodím vařit špagety a slaninu ztlumím a pomalu škvařím do křupava.
3. Po asi polovině doby vaření špaget vezmu šufánek a zhruba 1 a půl šufánku vody, ve které se těstoviny vaří, naleju k vajíčkové směsi a prošlehám. Vznikne tekutá směs.



4. Jakmile se těstoviny dovaří do stavu al dente, vypnu je, sleju a hodím na pánev, kde mám slaninu a promíchám. Moc dlouho nečekám a špagety poleju vaječnou směsí. Plotna by měla být už vypnutá, aby se vajíčko moc nesrazilo.Špagety důkladně promíchám a mohu podávat na stůl!
5. Dobrou chuť!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Těším se na vaše komentáře! :-* Když budete chtít použít některé z mých fotek nebo se na něco zeptat, tak mě prosím kontaktujte na misinkoutek@gmail.com :)